Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε τροχιά υποχώρησης οι κορυφαίοι ασιατικοί δείκτες με τις πιέσεις να επικεντρώνονται σε μετοχές μεταλλευτικών εταιριών και πετρελαϊκών ομίλων. Απώλειες 0,4% για Nikkei, πτώση 1,2% για Κίνα.

Πτωτική πορεία για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση το Χονγκ Κονγκ, καθώς καταγράφηκε υποχώρηση στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και πετρελαϊκών εταιριών, καθώς αποδυναμώθηκαν «μαύρος χρυσός» και χαλκός.

Ήπια κέρδη 0,2% σημείωσε ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 0,7%, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα.

Στήριξη στις επενδυτικές διαθέσεις για κάποιες επιλεκτικές αγορές προσέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας «Al-Ittihad» ότι η κυβέρνηση του Ντουμάι έχει εξασφαλίσει 5 δισ. δολάρια για στήριξη της Dubai World. Η είδηση δεν διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση του Ντουμπάι.

Την ίδια στιγμή, όμως, οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της διήμερης κατάθεσης του προέδρου της Fed, κ. Ben Bernanke σε Γερουσία και Κογκρέσο, η οποία ξεκινά αύριο 24/2 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 25/2.

Απώλειες 0,47% για τον Nikkei, ενώ σε πτωτική τροχιά κινήθηκε και η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί κατά 0,03%. Στον αντίποδα θετική πορεία ακολούθησαν τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,79% και 0,11% αντίστοιχα.

Σε κλοιό πιέσεων η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 1,21% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,89%.

Σε θετική πορεία κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται κατά 0,2%.

Οι συγχωνεύσεις- εξαγορές σε συνδυασμό με τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα κατάφεραν να συγκρατήσουν την τάση ρευστοποιήσεων των επενδυτών μετά τα εύρωστα κέρδη την προηγούμενη εβδομάδα στη Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,18% στις 10.383,38 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,10% στις 1.108,01 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,08% στις 2.242,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v