Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στις ασιατικές αγορές

Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και ήπιες διακυμάνσεις χαρακτήρισαν την σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές διατηρούν "συγκρατημένη" στάση. Κέρδη 0,28% για Nikkei.

Διαθέσεις σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές, με ήπιες διακυμάνσεις για τους βασικούς δείκτες και περιορισμένους όγκους συναλλαγών. Ανάκαμψη για το γεν, καθώς τα πρακτικά από την συνεδρίαση Φεβρουαρίου της Fed «έδειξαν» ότι η τράπεζα εξετάζει τρόπους «εξόδου» από τα έκτακτα μέτρα στήριξης.

Απώλειες 0,4% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το γεν να ενισχύεται κατά 0,6% έναντι του ευρώ και να αγγίζει τα 123,42 γεν ανά ευρώ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές αναζητούν αυτή τη στιγμή αγοραστικές ευκαιρίες κάτι που είναι αρκετά δύσκολο με δεδομένη και την ανάκαμψη στις μετοχικές αποτιμήσεις. «Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως είναι δύσκολο να τις «δουν» με δεδομένες τις υψηλότερες αποτιμήσεις των μετοχών το τελευταίο διάστημα», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Yoshihiro Ito, κορυφαίος αναλυτής της Okasan Asset Management.

Κέρδη 0,28% για τον Nikkei ο οποίος «κράτησε» το υψηλό δύο εβδομάδων, με τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να υποχωρεί κατά 0,28%. Οριακές απώλειες 0,06% για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ ελαφρώς ισχυρότερες οι πιέσεις στην αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να υποχωρεί 0,38%. Κλειστή η αγορά της Κίνας.

Θετική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,1% για τους DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 0,2% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της FED και τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 10.309,17 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,42% στις 1.099,51 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,55% στις 2.226,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v