Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Ανοδική πορεία για τις αγορές της Ασίας, με στήριξη από μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και «πίστης» για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Κέρδη 0,2% για Nikkei, αργία σε Κίνα.

Κέρδη για πέμπτη συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, με στήριξη από μετοχές εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς χαλκού και αλουμινίου, ενώ ανοδική κίνηση ακολουθεί και το δολάριο Αυστραλίας, μετά από ενδείξεις ενίσχυσης της εταιρικής κερδοφορίας αλλά και «πίστης» των επενδυτών για την δύναμη της ανάκαμψης στην παγκόσμια οικονομία.

Κλειστές οι αγορές Κίνας, Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν, Σιγκαπούρης, Βιετνάμ και Μαλαισίας λόγω του εορτασμού του κινεζικού νέου έτους.

Κέρδη 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, καθώς η Posco –η μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ασίας- ενισχύθηκε κατά 2,4%, ενώ κέρδη 0,3% σημείωσε ο τίτλος της Rio Tinto.

Σε ανοδική τροχιά η αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,21%. Ανάλογη η εικόνα στα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες ASX και Kospi ενισχύθηκαν κατά 0,45% και 0,46% αντίστοιχα.

Ανοδική πορεία ακολουθούν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,4% για DAX 30, άνοδος 0,3% για FTSE 100, ενώ κατά 0,5% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Κλειστή παρέμεινε χθες Δευτέρα 15/2 η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v