Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να ανησυχούν για τα προβλήματα του ευρωπαϊκού νότου, ενώ αρνητική ήταν η επίδραση από την υποχώρηση του ευρώ.

Η υποχώρηση του ευρώ έναντι του γεν, γεγονός που πλήττει τον επαναπατρισμό κερδών, κυρίως, ιαπωνικών επιχειρήσεων αλλά και η συνεχιζόμενη ανησυχία για τα προβλήματα του ευρωπαϊκού νότου «σκίασαν» εκ νέου τις ασιατικές αγορές.

Πτώση 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σε υψηλό εννέα μηνών διαμορφώθηκαν τα CDS των ομολόγων της Αυστραλίας.

«Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο τα ελληνικά προβλήματα να ενισχύσουν την αποστροφή ανάληψης ρίσκου και την πιθανή υποχώρηση της ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτοί οι δύο παράγοντες πλήττουν, σαφώς, και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ασίας», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Kim Yong Tae, διαχειριστής κεφαλαίων στην Yurie Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια 2,6 δισ. δολαρίων.

Απώλειες 0,19% για τον Nikkei, με τον δείκτη ASX στην Αυστραλία να υποχωρεί κατά 0,4%. Στον αντίποδα θετική πορεία σημείωσαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,15% και 1,14% αντίστοιχα.

Θετική εικόνα και για την αγορά της Κίνας. Άνοδος 0,29% για τον CSI 300, ενώ κέρδη της τάξης του 0,14% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Πτώση 0,7% για τον DAX 30, απώλειες 0,8% για τον FTSE 100, ενώ κατά 1,1% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Έχασε τις 10.000 μονάδες ο Dow στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για το δημοσιονομικό έλλειμμα των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 1,04% στις 9.908,39 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,89% στις 1.056,74 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,7% στις 2.126,05 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v