Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μεικτή» εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών στην πρώτη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, με Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ να κινούνται ανοδικά, ενώ σημαντική πτώση σημείωσε η Κίνα, καθώς επανέρχονται οι φόβοι "υπερθέρμανσης".

Οι πιέσεις από μετοχές τεχνολογικών ομίλων αλλά και οι ανησυχίες για τις κινήσεις των κινεζικών αρχών προκειμένου να αποτρέψουν την υπερθέρμανση της οικονομίας της χώρας, οδήγησαν σε απώλειες κάποιες ασιατικές αγορές, ενώ κάποιες άλλες κινήθηκαν σταθεροποιητικά.

Πτώση 1% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων στην Κίνα. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει περισσότερο από 10% από τις 11 Ιανουαρίου έως και σήμερα, όταν τόσο Ινδία όσο και Κίνα προχώρησαν σε αύξηση των απαιτήσεων για τα αποθεματικά που οφείλουν να διατηρούν οι τράπεζές τους.

Οριακή άνοδος 0,07% για τον Nikkei, ενώ σε θετική πορεία κινήθηκαν τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται κατά 0,16% και 0,25% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα σημαντικές πιέσεις για το χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί κατά 1,13%. Στο ίδιο μήκος κύματος και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,63% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται κατά 1,62%.

Σημαντικές πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες μεταξύ 0,7% και 1% για τους DAX 30, CAC 40 και FTSE 100.

"Κόκκινος" ήταν ο Ιανουάριος για την αγορά της Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 3,5%,  ενώ ο S&P 3,7% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 5,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v