Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Ασία

Έκτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τις ασιατικές αγορές, λόγω πιέσεων σε τραπεζικούς τίτλους στον απόηχο των προτάσεων Obama. Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων ο Nikkei με απώλειες 0,7%, πτώση 0,8% για την Κίνα.

Σε τροχιά υποχώρησης, για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, οι ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις τράπεζες από τις προτάσεις του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama εξακολουθούν να προβληματίζουν τους επενδυτές.

Απώλειες 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο δύο προς επτά. «Οι ασιατικές αγορές διορθώνουν καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι ορισμένες αποτιμήσεις είναι υψηλές, με δεδομένη και την πορεία της κερδοφορίας κάποιων επιχειρήσεων. Σαφώς αρνητική επίδραση έχουν και οι προτάσεις του Barack Obama για τις επενδυτικές δραστηριότητες των τραπεζών», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Tim Schroeders, διαχειριστής κεφαλαίων 1,1 δισ. δολαρίων για την Pengana Capital.

Σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων διολίσθησε ο Nikkei, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 0,6%. Ισχυρότερες οι πιέσεις στην αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng να αποδυναμώνεται κατά 1,25%. Σε τροχιά υποχώρησης και οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους ASX και Kospi να αποδυναμώνονται κατά 0,6% και 0,84% αντίστοιχα.

Πτωτική πορεία και για την αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,8% και τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,68%.

Διατήρηση της υποχώρησης υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Απώλειες 1,5% για DAX 30, πτώση 1,1% για FTSE 100, ενώ κατά 1,4% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σε διαδικασία «ελεύθερης πτώσης» κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής λόγω ανησυχιών για τις τράπεζες αλλά και για την επανεκλογή του κ. Ben Bernake στην διοίκηση της Fed. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με πτώση 2,12% στις 10.170,11 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 2,22% στις 1.091,72 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,67% στις 2.205,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v