Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με την Ιαπωνία να υποχωρεί (-1,16%), ενώ ανοδικά κινήθηκε η Κίνα (0,3%). «Βαρίδι» οι μετοχές τραπεζών αλλά και ήπια ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Διαφορές πρόσημων στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αβέβαιοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και των τραπεζών. Τα μεγέθη τριμήνου της JPMorgan Chase δεν ικανοποίησαν την αγορά, ενώ η πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ δεν είχε και τόσο θετική υποδοχή, τουλάχιστον στα χρηματιστήρια Ιαπωνίας και Χονγκ Κονγκ.

Πτώση 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο ένα προς δύο. Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά του Τόκιο, με τον Nikkei να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης 1,16%, ενώ απώλειες πλησίον του 0,52% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Στον αντίποδα θετική πορεία ακολούθησαν τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται κατά 0,13% και 0,59% αντίστοιχα. Ανοδική τροχιά για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,34% και τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,17%.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη 0,2% για τον DAX 30, άνοδος 0,2% για τον FTSE 100, ενώ κατά 0,4% υψηλότερα κινείται ο CAC 40.

Σε τροχιά υποχώρησης, λόγω πιέσεων στις τράπεζες, κινήθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,94% στις 10.609,80 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,08% στις 1.136,02 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,24% στις 2.287,99 μονάδες. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street, λόγω της αργίας για τον εορτασμό της ημέρας γέννησης του Martin Luther King.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v