Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Ο προβληματισμός για τα αποτελέσματα της JP Morgan καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και πίεσε σημαντικά χαμηλότερα τη Wall. Εβδομαδιαία πτώση για τους δείκτες. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ο προβληματισμός για τα αποτελέσματα της JP Morgan κατάφερε να καθηλώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και να πιέσει σημαντικά χαμηλότερα τη Wall.

Εβδομαδιαία πτώση 0,1% για τον Dow, 0,8% για τον S&P και 1,3% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνίστησε στην πτώση των δεικτών της Wall Street καθώς η εντυπωσιακή άνοδος στα κέρδη δ’ τριμήνου της JP Morgan επισκιάστηκε από τις αυξημένες επισφάλειες που ανακοίνωσε ο όμιλος.

Αναλυτικά, ο τραπεζικός όμιλος ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,3 δισ. δολαρίων ήτοι 74 σεντς ανά μετοχή, έναντι 702 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο οι αναλυτές επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι οι πιστωτικές ζημιές παρέμειναν υψηλές καθώς ο οίκος διέθεσε 2 δισ. δολάρια προκειμένου να καλύψει τις ζημιές από τα καταναλωτικά δάνεια.

Απώλειες για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου με τις μετοχές, ενδεικτικά, των Citigroup και JP Morgan να υποχωρούν 1,4% και 2%, αντίστοιχα. Πτώση 3,2% για τη Bank of America και 3,6% για τη Wells Fargo.

Επιπλέον, σημαντική υποχώρηση 2,7% σημείωσε και η μετοχή της Intel παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε- τα υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της-παρασυρόμενη από το γενικευμένο κλίμα ρευστοποιήσεων στη Wall.

Μοναδική θετική εξαίρεση στην πτωτική πορεία των μετοχών του Dow, αποτέλεσε ο τίτλος της Home Depot, σημειώνοντας άνοδο 0,8%.

Παράλληλα, τα αρνητικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα μακροοικονομικά στοιχεία φαίνεται πως στη σημερινή συνεδρίαση κατάφεραν να ταρακουνήσουν την αισιοδοξία των επενδυτών για την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.

Αναλυτικά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν τον Ιανουάριο, ενισχύθηκε οριακά στο 72,8, έναντι 74 που ανέμεναν οι αναλυτές ενώ, αυστηρά, εντός των εκτιμήσεων, αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο κατά 0,6%.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,7% σε ετήσια, τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Απώλειες 1,75% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 78 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 2,8% στα 24,32 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 3,77% στα 4,85 δολάρια. Απώλειες 2,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,55 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άπώλειες 0,94% στις 10.609,80 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,08% στις 1.136,02 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,24% στις 2.287,99 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,66% στις 5.462 μονάδες, ενώ ο DAX με πτώση 1,87% στις 5.876 μονάδες, και ο CAC με απώλειες 1,52% στις 3.954 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v