Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall μετά τη Beige Book

Άνοδος στη Wall Street, μετά τη δημοσίευση της Beige Book. Κέρδη για τους τραπεζικούς τίτλους. Πιέσεις από την διόρθωση της ενέργειας. Στήριξη από κατανάλωση και φάρμακα. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κυμαίνονται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Πιέσεις προκαλεί η διόρθωση στους πετρελαϊκούς τίτλους, καθώς και ο φόβος ότι η Federal Reserve προετοιμάζει τις αγορές για υψηλότερα επιτόκια ενώ στον αντίποδα στήριξη προσφέρουν οι εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων και οι φαρμακοβιομηχανίες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν την συνεδρίαση με ήπια άνοδο, ως αντίδραση στις σημαντικές προηγούμενες απώλειες. Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 10.674 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,58% στις 1.142 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,6% στις 2.296 μονάδες.

Η μετοχή της Google υποχωρεί 1,4% μετά την ανακοίνωση ότι ίσως κλείσει τις επιχειρήσεις στην Κίνα.

Στον αντίποδα, η Kraft Foods κερδίζει 1,4% μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η Merck ενισχύεται 1,3% μετά την σύσταση της Credit Suisse υπερ της μετοχής της .

Ο διοικητής της Fed Φιλαδέλφειας δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να αυξήσει τα επιτόκια «αρκετά πριν» υποχωρήσει το ποσοστό της ανεργίας σε ανεκτά επίπεδα, προκειμένου να προβλάβει τον πληθωρισμό.

Η δήλωση επέτεινε το ενδιαφέρον για την επικείμενη δημοσιοποίηση της έκθεσης beige book, όπου η Federal Reserve καταγράφει τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση και της προοπτικές της οικονομίας.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa και οι προειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα της Chevron και της Electronic Arts συνέβαλαν σε έντονες πιέσεις στην Wall Street στην χθεσινή συνεδρίαση.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην ανακοίνωση της Intel την Πέμπτη και της J.P. Morgan Chase την Παρασκευή, που θεωρούνται αρκετά σημαντικότερα για την οικονομία και τις αγορές.

Μικτή εικόνα επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών μετρίασαν τις επιπτώσεις της πτώσης των τραπεζών, οι οποίες αντέδρασαν στην ανακοίνωση της Societe Generale (-4,4%) ότι είχε «μικρό κέρδος» στο δ΄τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v