Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό σερί για τον Dow Jones

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εισηγμένων. Τέταρτη διαδοχική άνοδος για Dow. Πτώση για Nasdaq. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου των εισηγμένων. Τέταρτη διαδοχική άνοδος για Dow. Πτώση για Nasdaq. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Συντηρητικά κινήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές καθώς τα αποτελέσματα της Alcoa και των άλλων εισηγμένων, αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση στην αγορά, τις επόμενες ημέρες.

Πρώτη, αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοινώνει η Alcoa (+2,4%). Σύμφωνα με εκτιμήσεις από έρευνα της Thomson Reuters, η Alcoa αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη -έστω 6 σεντς ανά μετοχή- έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Μετά την Alcoa, αποτελέσματα θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας, οι εισηγμένες Intel και JP Morgan.

Αναλυτές, παράλληλα αναμένουν η κερδοφορία δ’ τριμήνου των εταιριών που καταρτίζουν τον S&P, να εκτοξευτεί 213% έναντι των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

Αξιόλογα κέρδη για τον Dow με τις μετοχές των Caterpillar (+6%) και United Technologies (+2%) να ηγούνται της ανόδου και να διατηρούν σε θετικό πρόσημο το δείκτη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημαντικές πιέσεις, δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος με τους τίτλους των IBM και Hewlett Packard να υποχωρούν 1,2% και 0,5% αντίστοιχα.

Πτώση για την τιμή του πετρελαίου παρά την παγωνιά που επικρατεί στην Ευρώπη, με τη μετοχή ωστόσο της Chevron να κερδίζει –λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης- κοντά 1,9%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Citigroup.

Απώλειες 0,6% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 82,24 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 026% στα 23,44 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 2,9% στα 5,67 δολάρια. Απώλειες 0,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,7 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 10.664,52 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,17% στις 1.146,98 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,21% στις 2.312,41 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με ήπια άνοδο 0,07% στις 5.538 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,05% στις 6.040 μονάδες, ενώ ο CAC υποχώρησε 0,05% στις 4.043 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v