Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση ήπιων τόνων στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα, με μικτά πρόσημα και περιορισμένες διακυμάνσεις, εμφανίζει η Wall, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώνονται αύριο.

Σταθεροποιητική εικόνα, με μικτά πρόσημα και περιορισμένες διακυμάνσεις, εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία που θα ανακοινωθούν αύριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια διορθωτική εικόνα σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια μετά την κατάκτηση υψηλών 15μήνου στις πρώτες συνεδριάσεις του 2010. Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας, με μεγέθη για την αγορά εργασίας, που δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.
 
Το κλίμα άλλαξε προς το θετικότερο μετά την δημοσιοποίηση των μεγεθών πωλήσεων Δεκεμβρίου από τις μεγάλες αμερικανικές αλυσίδες λιανεμπορίου, που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα αμετάβλητος στις 10.574 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,16% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 2.293 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,03%, ο DAX με πτώση 0,17%, ενώ ο CAC με άνοδο 0,19%.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον δείκτη ανεργίας Δεκεμβρίου, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Προετοιμάζοντας το έδαφος, ανακοινώθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία μεγέθη για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν ελαφρά αύξηση των νέων ανέργων στους 434.000, μια μέτρηση χαμηλότερη της αναμενόμενης.

Η έρευνα για την απασχόληση στον ιδιωτικο τομέα ADP έδειξε απώλειες 84.000 θέσεων τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για πτώση επί 23ο μήνα, αλλά είναι οι λιγότερες περικοπές από τον Μάρτιο 2008.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα μεγέθη για τις λιανικες πωλήσεις Δεκεμβρίου, από τις οποίες επιβεβαιώθηκαν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις που περίμεναν οι αναλυτές.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond κερδίζει 7,8% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών τριμήνου 71%.

Η κατασκευαστική Lennar κερδίζει 5,84% μετά την ανακοίνωση κερδών στο τρίμηνο κατόπιν ζημιών.

Η Bank of America ενισχύεται 1,04% μετά την αναβάθμισή της σε outperform από την Credit Suisse.

Στον αντίποδα η Alcoa υποχωρεί 2,48% μετά την υποβάθμισή της σε hold από την Citi

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v