Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Ηπιες ρευστοποιήσεις κερδών μετά την κατάκτηση υψηλών 15μήνου στις πρώτες συνεδριάσεις του 2010 επικρατούν και στη Wall, όπου όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στις κρίσιμες ανακοινώσεις για την απασχόληση.

Η διορθωτική εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων μετά την κατάκτηση υψηλών 15μήνου στις πρώτες συνεδριάσεις του 2010, συνεχίζεται στη Wall Street, όπου όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στις κρίσιμες ανακοινώσεις για την απασχόληση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 10.554 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 1.135 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.300 μονάδες.

Στην Ευρώπη επικρατούν ρευστοποιήσεις κερδών και ο δείκτης FTSE εμφανίζει πτώση 0,17%, DAX 0,43%, ενώ ο CAC 0,17%.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Χρηματιστηρίων υποχωρεί 0,8% ενώ στην Κίνα, ο βασικός δείκτης της Σαγκάης υποχώρησε 1,9%.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας πούλησε τρίμηνα γραμμάτια με υψηλότερο επιτοκιο για πρώτη φορά σε 19 εβδομάδες και δήλωσε ότι το επίκεντρο του 2010 είναι η συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην αμερικανική οικονομία και ειδικά στον δείκτη ανεργίας Δεκεμβρίου, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Προετοιμάζοντας το έδαφος, ανακοινώθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία μεγέθη για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν ελαφρά αύξηση των νέων ανέργων στους 434.000, μια μέτρηση χαμηλότερη της αναμενόμενης.

Η έρευνα για την απασχόληση στον ιδιωτικο τομέα ADP έδειξε απώλειες 84.000 θέσεων τον Δεκέμβριο. Πρόκειται για πτώση επί 23ο μήνα, αλλά είναι οι λιγότερες περικοπές από τον Μάρτιο 2008.

Αναμένονται επίσης μεγέθη για τις λιανικες πωλήσεις Δεκεμβρίου, από τις οποίες οι αναλυτές περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Η μετοχή της Bed Bath & Beyond κερδίζει 7,8% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών τριμήνου 71%. η κατασκευαστική Lennar κερδίζει 5,84% μετά την ανακοίνωση κερδών στο τρίμηνο κατόπιν ζημιών.

Η Bank of America ενισχύεται 1,04% μετά την αναβάθμισή της σε outperform από την Credit Suisse.

Στον αντίποδα η Alcoa υποχωρεί 2,48% μετά την υποβάθμισή της σε hold από την Citi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v