Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall μετά τα πρωτοχρονιάτικα κέρδη

Τα σημαντικά κέρδη της πρώτης συνεδρίασης του έτους συντηρεί η Wall Street, εν μέσω μικτών στατιστικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. Σταθεροποίηση ευρωαγορών στα υψηλά 15 μηνών.

Τα σημαντικά κέρδη της πρώτης συνεδρίασης του έτους συντηρεί το αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω μικτών στατιστικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. Σταθεροποίηση ευρωαγορών στα υψηλά 15 μηνών.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 10.555 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,04% στις 1.133 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,01% στις 2.308 μονάδες.

Η Wall Street κατέθεσε ράλι τιμών στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, με τον Dow Jones να κερδίζει 156 μονάδες, χάρη σε εύρωστα στοιχεία για την μεταποίηση από τις ΗΠΑ και την Κίνα και καθησυχαστικά σχόλια για τα επιτόκια από τον διοικητή της Federal Reserve, Ben Bernanke.

Από το στατιστικό μέτωπο, η εικόνα είναι μικτή, καθώς ανακοινώθηκε σήμερα βελτίωση 1,1% στις παραγγελίες προς τα αμερικανικά εργοστάσια, αλλά  μεγάλη πτώση 16% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών

Η μετοχή της Google βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς πρόκειται να κάνει ενημερωση σχετικά με την εισαγωγή τηλεφώνου που λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Android.

Η Kraft Foods υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση πώλησης του βραχίονα κατεψυγμένων προϊόντων στην Nestle.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η Apple που πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα, την εξαγορά της εταιρίας διαφημίσεων στην κινητή τηλεφωνία, Quattro Wireless.

Η Mesa Air σημειώνει «βουτιά» 58% μετά την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Σταθεροποίηση στα υψηλά 15 μηνών εμφανίζουν οι ευρωαγορές, με σημαντικά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο αλλά πιέσεις στον φαρμακευτικό.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,42%, ο DAX υποχωρεί 0,28% στις 6.041 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,09%. Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v