Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλλη μια υποτονική συνεδρίαση στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street -δύο μέρες μετά τα νέα υψηλά έτους των δεικτών- καθώς η ενίσχυση του δολαρίου πιέζει χαμηλότερα τις μετοχές των εμπορευμάτων. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street- δύο μέρες μετά τα νέα υψηλά έτους των δεικτών- καθώς η ενίσχυση του δολαρίου πιέζει χαμηλότερα τις μετοχές των εμπορευμάτων. Πτώση στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ σε συνδυασμό με την μικρότερη της αναμενόμενης πτώσης στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, ωθούν την τιμή του αργού χαμηλότερα στις διεθνής αγορές με τους επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις ενεργειακών τίτλων.

Συγκεκριμένα, πτώση 0,2% για τη μετοχή της Exxon Mobil και 0,1% για την Marathon Oil Corp.

Στον αντίποδα στα υψηλότερα επίπεδα 16 μηνών ανήλθε ο δείκτης μεταποίησης, Σικάγο PMI, τον Δεκέμβριο, στο 60% από 56,1% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο η νέα αύξηση στον κλάδο μεταποίησης δεν μοιάζει αρκετή για να τονώσει το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην προτελευταία συνεδρίαση του έτους.

Στη Wall o δείκτης Dow υποχωρεί 0,04% στις 10.540 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,12% στις 1.124 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,08% στις 2.286 μονάδες.

Σημαντική η είδηση της επιπλέον οικονομικής στήριξης ύψους 3,5 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση στην GMAC Financial Services προκειμένου να βοηθηθεί ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός να απορροφήσει περισσότερες ζημιές από τη στεγαστική πίστη. Σημειώνεται ότι η GMAC έχει ήδη λάβει βοήθεια της τάξεως των 12,5 δις. δολαρίων.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,84% χαμηλότερα στις 5.395 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,9% στις 5.957 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,55% στις 3.938 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v