Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανεμπόριο στηρίζει την Wall Street

Η συντήρηση κερδών αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων συνεδριάσεων του 2009 στην Wall Street. Στήριξη προσφέρει το λιανεμπόριο μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων 3,6% στην εορταστική περίοδο.

Η συντήρηση κερδών ενόψει της λήξης του έτους αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Wall Street στις τελευταίες συνεδριάσεις του 2009, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν να λαμβάνουν θέσεις που θα μπορούσαν να διακυβεύσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με ήπια άνοδο 0,12% στις 10.533 μονάδες, ο S&P 0,14% στις 1.128 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,12% στις 2.288 μονάδες.

Στήριξη εκδηλώνεται στον κλάδο λιανικών πωλήσεων, καθώς ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό λιανεμπόριο απόλαυσε στην περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων, αύξηση πωλήσεων 3,6%.

Η μετοχή της Best Buy κερδίζει 0,56% και της Amazon.com σχεδόν 2%.

Η Kraft κερδίζει 0,58% κατόπιν φήμης ότι η ιταλική Ferrero συνεχίζει να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε προσφορά για την βρετανική Cadbury.

Η ανακοίνωση ότι η κεντρική τράπεζα του Ισραήλ προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων για τρίτη φορά από τότε που άρχισε να ανακάμπτει η οικονομία, προκάλεσε παροδικές πιέσεις στην Wall Street, καθώς υπενθύμισε στους παράγοντες ότι το ερχόμενο έτος θα λήξουν οι στρατηγικές στήριξης των οικονομιών. Η Τράπεζα του Ισραήλ αύξησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 0,25 μονάδες στο 1,25%.

Με τον δείκτη Standard and Poor’s 500 να αποκομίζει κέρδη 25% στο έτος, οι επενδυτές προσβλέπουν σε συντήρηση των κερδών τους και αποφεύγουν τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ετήσια εμφάνιση των χαρτοφυλακίων τους.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αλλά παντως και εδώ οι όγκοι συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα ισχνοί, ειδικά αφού είναι κλειστή η αγορά του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v