Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση εορταστικών λιανικών πωλήσεων 3,6%

Καλύτερη από την περυσινή αποδεικνύεται η φετινή εορταστική περίοδος για το αμερικανικό λιανεμπόριο και οι πωλήσεις όπως τις καταγράφει η SpendingPulse σημείωσαν αύξηση 3,6%.

ΗΠΑ: Αύξηση εορταστικών λιανικών πωλήσεων 3,6%
Καλύτερη από την περυσινή αποδεικνύεται η φετινή εορταστική περίοδος για το αμερικανικό λιανεμπόριο και οι πωλήσεις όπως τις καταγράφει ο βραχίονας SpendingPulse της MasterCard Advisors σημείωσαν αύξηση 3,6%.

Στα στοιχεία της SpendingPulse δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις της βενζίνης και των αυτοκινήτων. Προσμετράται η δραστηριότητα βάσει των αγορών μέσω MasterCard καθώς και άλλες μορφές πληρωμών, όπως το ρευστό και οι επιταγές.

Η SpendingPulse παρακολουθεί τα μεγέθη πωλήσεων στην περίοδο από 1η Νοεμβρίου έως την παραμονή των Χριστουγέννων από το 2002. Το 2008, οι έμποροι λιανικής είχαν υποστεί μείωση των πωλήσεων, που ήταν η χειρότερη εμφάνιση δεκαετιών.

Τη φετινή αύξηση τροφοδότησε η εκτίναξη 15,5% στις online αγορές καθώς και επιφυλακτική ανάκαμψη των πωλήσεων σε τομείς όπως τα πολυτελή αγαθά και τα γυναικεία ρούχα, στο πραγματικό εμπόριο.

Στο 2009, οι online λιανικές πωλήσεις κατέλαβαν το 5% των συνολικών πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v