Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση κερδών στη Wall Street

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως να συντηρήσουν τα κέρδη τους καθώς κλείνει το έτος. Πέμπτη κερδοφόρος συνεδρίαση ευρωαγορών με αργία στο Λονδίνο.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές ενδιαφέρονται κυρίως να συντηρήσουν τα κέρδη τους καθώς κλείνει το έτος.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται με ήπια άνοδο 0,12% στις 10.533 μονάδες, ο S&P 0,14% στις 1.128 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,12% στις 2.288 μονάδες.

Στήριξη εκδηλώνεται στον κλάδο λιανικών πωλήσεων, καθώς διαφαίνεται ότι η φετινή δραστηριότητα είναι καλύτερη από την περσινή.

Ο βραχίονας SpendingPulse της MasterCard Advisors κατέγραψε ότι το αμερικανικό λιανεμπόριο απόλαυσε στην περίοδο από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων, αύξηση πωλήσεων 3,6%.

Με τον δείκτη Standard and Poor’s 500 να αποκομίζει κέρδη 25% στο έτος, οι επενδυτές προσβλέπουν σε συντήρηση των κερδών τους και αποφεύγουν τοποθετήσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ετήσια εμφάνιση των χαρτοφυλακίων τους.

Η Wall Street έκλεισε στην βραχεία συνεδρίαση της Πέμπτης στα υψηλά 2009. Ο σημερινός όγκος συναλλαγών παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός καθώς πολλοί επενδυτές απουσιάζουν με άδειες για τις γιορτές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται επί πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αλλά παντως και εδώ οι όγκοι συναλλαγών είναι ιδιαίτερα ισχνοί, ειδικά αφού είναι κλειστή η αγορά του Λονδίνου.

Ράλι εκδηλώθηκε στις περισσότερες ασιατικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v