Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάει για το "4 στα 4" η Wall Street

Ήπια κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση εμφανίζει η αμερικανική αγορά, διατηρώντας την παράδοση για "εορταστικό ράλι". Τα μακροοικονομικά στοιχεία στο επίκεντρο. Με μειωμένο ωράριο αύριο οι αγορές. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση εμφανίζει η αμερικανική αγορά, διατηρώντας την παράδοση για "εορταστικό ράλι" στη Wall Street. Ωστόσο, τα αναπάντεχα αδύναμα στοιχεία από την αγορά κατοικίας περιορίζουν τις ορέξεις των αγοραστών.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 0,08% στις 10,458 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,32% στις 2.260 μονάδες ενώ ο S&P 500 ενισχύεται οριακά στις 1.118 μονάδες.

Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία "γεμάτη" συνεδρίαση στη Wall πριν τα Χριστούγεννα. Αύριο είναι ημιαργία, με την αμερικανική αγορά να κλείνει στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), ενώ με μειωμένο ωράριο συναλλαγών θα δουλέψουν Παρίσι και Λονδίνο. Κλειστή θα είναι η αγορά της Φρανκφούρτης.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθενται τα μακροοικονομικά στοιχεία, με την ανακοίνωση για καταναλωτικά εισοδήματα και δαπάνες να περιορίζει κάπως τις ορέξεις των επενδυτών. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά 0,5% το Νοέμβριο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,7% ενώ τα καταναλωτικά εισοδήματα ενισχύθηκαν 0,4% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,5%. Τα στοιχεία εμφανίζονται αυξημένα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, μετά από μακρά περίοδο περιορισμένων δαπανών και εισοδημάτων. 

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 11% το Νοέμβριο, ακυρώνοντας το σενάριο πειστικής ανάκαμψης της αγοράς κατοικίας, που ήλθε στο προσκήνιο μετά το χθεσινό "άλμα" στις μεταπωλήσεις κατοικιών στο ίδιο διάστημα.

Στο επίκεντρο παραμένει ο τεχνολογικός κλάδος, με την Micron Technology να ανακοινώνει κέρδη στο τρίμηνο, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,85% στις 5.374 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,51% στις 3.918 μονάδες ενώ ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη εμφανίζει κέρδη 0,35% στις 5.966 μονάδες. 
     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v