Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική ψυχολογία στη Wall Street

Διατηρείται η άνοδος στη Wall με πρωταγωνιστή τον τίτλο της Alcoa μετά την ανακοίνωση σύμπραξης με μεταλλευτική εταιρία από τη Σαουδική Αραβία. Σημαντικά κέρδη και στον κλάδο της υγείας. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Διατηρείται η άνοδος στη Wall με πρωταγωνιστή τον τίτλο της Alcoa μετά την ανακοίνωση σύμπραξης με μεταλλευτική εταιρία από τη Σαουδική Αραβία. Σημαντικά κέρδη και στον κλάδο της υγείας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η συμφωνία συνεργασίας ύψους 10,8 δισ. δολαρίων της Alcoa με μεταλλευτική εταιρία της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός όμιλος αλουμινίου στην περιοχή, ωθεί τον τίτλο υψηλότερα κατά 8%.

Παράλληλα, η πρώτη έγκριση από την αμερικανική γερουσία των ρυθμίσεων Obama στο σύστημα υγείας προκάλεσε το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για τους αντίστοιχους τίτλους.

Κέρδη 4,3% για τη μετοχή της Cigna, 4% για Αetna και 1,5% για την UnitedHealth Group.

Επιπλέον η Sanofi- Aventis ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά ύψους 1,9 δισ. δολάρια της φαρμακοβιομηχανίας Chattanooga. Σημειώνεται ότι η παραπάνω εξαγορά θα δημιουργήσει τον πέμπτο μεγαλύτερο όμιλο κατασκευής φαρμάκων παγκοσμίως.

Στη Wall, o Dow ενισχύεται 0,95% στις 10.425 μονάδες, ο S&P με κέρδη 1,12% στις 1.115 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,09% στις 2.235 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Wall κινήθηκε ανοδικά με τον τεχνολογικό κλάδο να κερδίζει άνω του 1,4%.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,87% στις 5.293,99 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DΑΧ 30 με κέρδη 1,7% στις 5.930,53 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 2,05% στις 3.872,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v