Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εταιρικές ειδήσεις ωθούν τη Wall Street

Ηπια κέρδη αποκομίζει η Wall χάρη στα καλά αποτελέσματα των Oracle, Research In Motion και Nike – αν και η λήξη συμβολαίων futures και options προκαλεί αρκετή νευρικότητα. Ανοδος στις ευρωαγορές με στήριξη από τον δείκτη IFO.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, χάρη στην ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης στον γερμανικό δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και την δήλωση της Oracle ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές κάνουν και πάλι δαπάνες σε τεχνολογικά προϊόντα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 10.349 μονάδες, ο S&P 0,45% στις 1.100 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,76% στις 2.196 μονάδες.

Τα αποτελέσματα της Oracle, αλλά και της Research In Motion και της Nike επιτείνουν τις ελπίδες ότι οι επιχειρήσεις θα κατορθώσουν να καταθέσουν κερδοφορία το επόμενο έτος.

Πάντως η μεταβλητότητα προβλέπεται να έχει σημαντική παρουσία στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκπνέουν καίρια συμβόλαια futures και options.

Ενδιαφέρον προσελκύει και η κλιματική σύνοδος της Κοπεγχάγης, όπου αναζητείται συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Bank of Japan το πρωί κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά πάντως οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Boeing υποχωρεί 1,22% μετά την διακοπή των συνομιλιών με την Ryanair για την αγορά 200 αεροσκαφών από τον αμερικανικό κολοσσό. Η μετοχή της Ryanair ενισχύεται 4%.

Η Research In Motion εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών γ΄τριμήνου 59%, η Oracle 5% με την αύξηση κερδών 12% και η Nike ενισχύεται 1,98%.

Θετική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE 0,35% υψηλότερα, τον DAX 0,64%, ενώ ο CAC διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 3.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v