Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η FED προβλημάτισε τη Wall Street

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και την επισήμανση ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Σε υψηλό μηνός οι ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι δείκτες στη Wall μετά την απόφαση της FED να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και την επισήμανση ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Ωστόσο, συγκρατημένο ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι μάλλον παρέβλεψαν τις θετικές επισημάνσεις της Federal Reserve, εστιάζοντας την προσοχή τους στην παρατήρηση των στελεχών της κεντρικής τράπεζας ότι οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν αδύναμες.

Παράλληλα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, μόνο ενθαρρυντικά δε μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,4%- εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών- ενώ διευρύνθηκε ελαφρώς το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Νέα πτώση –κοντά 2,5%- για τον τραπεζικό δείκτη KBW, με τη μετοχή της Citigroup να υποχωρεί 2,8% ενώ ο τίτλος της Bank of America ενισχύθηκε 0,6%.

Στον αντίποδα, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις διεθνής αγορές ενίσχυσε τη ζήτηση ενεργειακών τίτλων στη Wall.

Σημειώνεται ότι μόλις την προηγούμενη μέρα η Wall Street κατέγραψε απώλειες μετά από τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Άνοδος 2,7% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 72,6 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 2,1% στα 23,56 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 2,9% στα 5,19 δολάρια. Κέρδη 2,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,56 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,1% στις 10.441,12 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,11% στις 1.109,18 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,27% στις 2.206,91 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,5% στις 5.313 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,46% στις 5.896 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,95% στις 3.870 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v