Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αγωγή κατά Goldman Sachs για τα bonus

Αγωγή κατά της Goldman Sachs, με την οποία υποστηρίζει ότι τα bonus που αναμένεται να δοθούν για το 2009 είναι "ανάρμοστα", κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης  αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο.

ΗΠΑ: Αγωγή κατά Goldman Sachs για τα bonus
Αγωγή κατά της Goldman Sachs, με την οποία υποστηρίζει ότι τα bonus που αναμένεται να δοθούν για το 2009 είναι "ανάρμοστα", κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης το αμερικανικό συνταξιοδοτικό ταμείο των αστυνομικών και πυροσβεστών.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, τα μπόνους που αναμένεται να δοθούν το 2009 -τα οποία εκτιμάται ότι θα υπερβαίνουν τα 22 δισ. δολάρια- δεν βασίζονται στην σκληρή εργασία των διοικητικών στελεχών της Goldman Sachs, αλλά στα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών για στήριξη του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Οι ενάγοντες κατηγορούν το διοικητικό συμβούλιο της Goldman Sachs για παράβαση των αρμοδιοτήτων τους ως θεματοφύλακες, καθώς απέτυχαν να διαχειριστούν το πρόγραμμα των μπόνους προς όφελος της εταιρίας και των μετόχων της.

Σύμφωνα με την αγωγή, το διοικητικό συμβούλιο της Goldman επανειλημμένως χορηγεί το ήμισυ των ετήσιων καθαρών εσόδων της ως αμοιβές, χωρίς να εξετάζει αν τα αποτελέσματα μπορούν να αποδοθούν στην παραγωγικότητα και τις επιδόσεις των υπαλλήλων του ομίλου.

Η Goldman Sachs, από την πλευρά της, διά του εκπροσώπου της κ. Lucas van Praag, δήλωσε ότι η αγωγή "δεν έχει απολύτως καμία νομική βάση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v