Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική ψυχολογία και ήπια άνοδος στη Wall

Μια «ποικιλία» ειδήσεων συντηρεί θετική επενδυτική ψυχολογία στη Wall –από την βοήθεια του Αμπού Ντάμπι στην Dubai World μέχρι την αποπληρωμή της Citi, το deal της Exxon Mobil και τις ευρωπαϊκές «ευλογίες» σε Sun-Oracle.

Ανοδική πορεία διατηρούν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά δεδομένα δημιουργούν θετική επενδυτική ψυχολογία:

Η παρέμβαση του Αμπού Ντάμπι προς διάσωση της Dubai World, η συμφωνία της Citi για την αποπληρωμή του αμερικανικού δημοσίου, το ενεργειακό deal της ExxonMobil και το διαφαινόμενο «ΟΚ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξαγορά της Sun από την Oracle.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,33% στις 10.506 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 1.114 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,87% στις 2.209 μονάδες.

Το Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε ότι θα προστρέξει με 10 δισ. δολαρίων για να εξυπηρετήσει την εταιρία Dubai World, η οποία την προ-περασμένη εβδομαδα προκάλεσε μεγάλη νευρικότητα ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις χρεωστικές της υποχρεώσεις.

Η ανακοίνωση προκάλεσε εύρωστη ανάπτυξη στα διεθνή χρηματιστήρια από το πρωί και τελικώς στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,01%, ο DAX 0,8%, ενώ ο CAC 0,7%.

Στη συνέχεια, η Citigroup ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αποπληρωμή 20 δισ. δολ. από τα κεφάλαια τα οποία έχει λάβει από το αμερικανικό κράτος για να στηριχθεί κατά την διάρκεια της κρίσης.

Επιπλέον, η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την XTO Energy προς 41 δισ. δολάρια.

Τέλος, η μετοχή της Sun Microsystems αντιδρά με άνοδο 9% στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «ευλογήσει» τελικά την εξαγορά της από την Oracle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v