Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε Wall και ευρωαγορές -Ανάκαμψη τραπεζών

Ο καθησυχασμός των ευρωαγορών που αποκομίζουν κέρδη 1% βοηθά σε περαιτέρω ανοδική αντίδραση τη Wall, μολονότι τα εβδομαδιαία στοιχεία απασχόλησης δεν «έκαναν το χατήρι» στους επενδυτές. Κέρδη στις τράπεζες.

Ο καθησυχασμός των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βοηθά σε περαιτέρω ανοδική αντίδραση τους βασικούς δείκτες της Wall Street, μολονότι τα στοιχεία για την απασχόληση αυτής της εβδομάδας δεν «έκαναν το χατήρι» στους επενδυτές και αυξήθηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα η θεαματική μείωση στους νέους ανέργους προκάλεσε ηχηρή άνοδο στην Wall Street.

Σήμερα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν μικρή αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας.

Η εκτόνωση των ανησυχιών για τις επιπτώσεις των υποβαθμίσεων ή προειδοποιήσεων υποβάθμισης σε μεγάλες οικονομίες, στηρίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη κερδοφόρο συνεδρίαση της εβδομάδας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο διατηρεί την ανοδική φορά του χθεσινού κλεισίματος και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 10.395 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.101 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,61% στις 2.196 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,7%, ο DAX 1,16%, ενώ ο CAC 0,82%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας κράτησε, ΄όπως αναμενόταν ευρυτατα, τα επιτόκια στο αρνητικό ρεκόρ του 0,5%, ενώ σταθερά επιτόκια διατήρησαν και η Ελβετία και η Ν. Κορέα, αν και η πρώτη δήλωσε ότι θα σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς εταιρικών ομολόγων.

Πάντως η διατήρηση αμετάβλητων επιτοκίων επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των αναλυτών ότι δεν είναι άμεση μια αύξηση των επιτοκίων και τονώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η αμερικανική Fed συνεδριάζει για την πιστωτική πολιτική την επόμενη εβδομάδα.

Η μετοχή της Citi ενισχύεται 1,3% καθώς φημολογείται ότι ενδεχομένως να ξεπληρώσει τα δάνεια της κυβέρνησης νωρίτερα. Η Bank of America, που ενισχύεται 0,72%, ξεπλήρωσε χθες 45 δισ. δολ.

Η Costco Wholesale αποκομίζει κέρδη 1,3% μετά την ανακοίνωση σταθερών τριμηνιαίων κερδών. Στον αντίποδα η Ciena υποχωρεί καθώς κατέθεσε ζημίες χειρότερες των αναμενόμενων.

Η AOL (+2%) ξεκινά σήμερα διαπραγμάτευση κατόπιν την απόσχισης από την Time Warner (-6%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v