Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά εμπνέουν θετικά πρόσημα στη Wall

Με την στατιστική εικόνα να συνεχίζει να δείχνει οικονομική ανάκαμψη και τις ανησυχίες για στάσεις πληρωμών να εκτονώνονται στις διεθνείς αγορές, η Wall Street αποκομίζει κέρδη και η Ευρώπη έκλεισε με άνοδο 1%.

Με την στατιστική εικόνα να συνεχίζει να δείχνει οικονομική ανάκαμψη και τις ανησυχίες για στάσεις πληρωμών να εκτονώνονται στις διεθνείς αγορές, η Wall Street αποκομίζει σημαντικά κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,74% στις 10.413 μονάδες, ο S&P 0,72% στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,66% στις 2.198 μονάδες.

Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Ο αριθμός των νέων ανέργων αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο κυλιόμενος μέσος όρος 4 εβδομάδων παράμεινε σε χαμηλό ενός έτους.

Επιπλέον, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο. Την περασμένη εβδομάδα η θεαματική μείωση στους νέους ανέργους προκάλεσε ηχηρή άνοδο στην Wall Street.

Η μετοχή της Eastman Chemical αντιδρά με άνοδο 1,6% στην σύσταση «αγοράς» από την Goldman Sachs.

Η Citigroup κερδίζει 0,5% μετά την επαναβεβαίωση της σύστασης «αγοράς» από την Deutsche Bank. Η Citi φημολογείται ότι ενδεχομένως να ξεπληρώσει τα δάνεια της κυβέρνησης νωρίτερα.

Η Bank of America, που ενισχύεται σχεδόν 1%, ξεπλήρωσε χθες 45 δισ. δολ.

Οι επικεφαλής 12 μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ θα συναντηθούν την Δευτέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο για να συζητήσουν προτάσεις αύξησης του δανεισμού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η εκτόνωση των ανησυχιών για τις επιπτώσεις των υποβαθμίσεων ή προειδοποιήσεων υποβάθμισης σε μεγάλες οικονομίες, στήριξε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη κερδοφόρο συνεδρίαση της εβδομάδας.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,78% ενώ τα κέρδη για τους δείκτες DAX και CAC ξεπέρασαν το 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v