Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Καθόλου μπόνους σε ρευστό φέτος

Τα κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs δεν θα λάβουν μπόνους σε ρευστό για το 2009, ανακοίνωσε ο οίκος, καθώς "βράζει" η συζήτηση για μείωση των αποζημιώσεων σε όλο τον πλανήτη.

Goldman Sachs: Καθόλου μπόνους σε ρευστό φέτος
Τα κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs δεν θα λάβουν μπόνους σε ρευστό για το 2009, ανακοίνωσε ο οίκος.

Αντ’αυτού, η 30μελής διοικητική ομάδα του αμερικανικού οίκου, θα λάβουν όλη την επιπλέον αποζημίωσή τους σε «ριψοκίνδυνες μετοχές» δηλαδή μετοχές τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν για πέντε χρόνια.

Επίσης, θα αντιμετωπίσουν σύντομα αυστηρότερες ρυθμίσεις, που μεταξύ άλλων θα δίνουν στην τράπεζα την δυναότητα να πάρει μισθούς πίσω, εάν ο εργαζόμενος εμπλέκεται σε ακατάλληλες πράξεις ανάληψης κινδύνου.

Οι αλλαγές προκύπτουν καθώς επιτείνονται οι πιέσεις στις τράπεζες να αναλάβουν έμπρακτα τις ευθύνες τους για την κρίση και να αξιοποιήσουν τα χρήματα των φορολογούμενων τα οποία έλαβαν από το κράτος για να διασωθούν στα πλαίσια της κρίσης.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι προτίθεται να φορολογήσει 50% τις τράπεζες για τα μεγάλα μπόνους που θα απονείμουν σε στελέχη τους, μια πρόταση την οποία χειροκρότησαν άμεσα και θερμά και δηλώνουν έτοιμοι να υιοθετήσουν, άλλοι κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v