Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο συγκρατεί την άνοδο στη Wall

Κέρδη αποκομίζουν οι περισσότεροι τίτλοι στη Wall Street, αν και η ισχύς του δολαρίου ανέκοψε την αρχική «φόρα» και οι απώλειες σε μεγάλες τεχνολογικές μετοχές ωθούν τον δείκτη Nasdaq στα κόκκινα.

Η ισχύς του δολαρίου ανέκοψε την αρχική «φόρα» του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ενώ οι απώλειες σε μεγάλες τεχνολογικές μετοχές ώθησαν τον δείκτη Nasdaq στα κόκκινα, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 10.445 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.103 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,31% στις 2.184 μονάδες.

Η μετοχή της United Technologies ενισχύεται 1,9% μετά την πρόβλεψη για αύξηση κερδών 10% στο έτος 2010.

Στον αντίποδα η National Semiconductor υποχώρησε 4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με σημαντική ανάκαμψη, χάρη στις θετικές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική και την κινεζική οικονομία.

Τα εμπορεύματα απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στην απόηχο της εκτίναξης στην βιομηχανική παραγωγή και της αισθητής βελτίωσης σε εξαγωγές-εισαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο.

Θετική αντίδραση κατέθεσε και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τις πρόσφατες πιέσεις εξαιτίας των ανησυχιών για τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της κρίσης σε χώρες με μεγάλα ελλείμματα.

Τα κέρδη επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη θετική εικόνα από την απασχόληση στην αμερικανική οικονομία, τα μεγέθη επιτείνουν τις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη μπαίνει σε σταθερή τροχιά.

Θετικό αντίκτυπο είχε και η ανακοίνωση νέας βελτίωσης στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν..

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,33%, ο DAX 0,83% υψηλότερα, ενώ ο CAC 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v