Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία στηρίζει την Wall Street

Οι νέες θετικές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική και την κινεζική οικονομία προσφέρουν ώθηση στις τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια. Κέρδη σε Wall Street και ευρωαγορές.

Οι νέες θετικές στατιστικές ανακοινώσεις από την αμερικανική και την κινεζική οικονομία προσφέρουν στήριξη στις τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια.

Η ημέρα ξεκίνησε θετικά για τις παγκόσμιες αγορές, με τα εμπορεύματα να αποκομίζουν εύρωστα κέρδη στην απόηχο της εκτίναξης στην βιομηχανική παραγωγή και της αισθητής βελτίωσης σε εξαγωγές-εισαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο.

Θετική αντίδραση κατέθεσε και ο τραπεζικός κλάδος, μετά τις πρόσφατες πιέσεις εξαιτίας των ανησυχιών για τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της κρίσης σε χώρες με μεγάλα ελλείμματα.

Τα κέρδη επιταχύνθηκαν μετά την ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη θετική εικόνα από την απασχόληση στην αμερικανική οικονομία, τα μεγέθη επιτείνουν τις προσδοκίες ότι η οικονομική ανάπτυξη μπαίνει σε σταθερή τροχιά.

Για τη συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανακοίνωση για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν..

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 10.443 μονάδες, ο S&P 0,38% στις 1.106 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,48% στις 2.201 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,01%, ο DAX 1,31%, ενώ ο CAC στο Παρίσι αποκομίζει κέρδη 0,82%.

Ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών ενισχύεται 0,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v