Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντουμπάι, Citi και ExxonMobil στηρίζουν τη Wall

Η παρέμβαση του Αμπού Ντάμπι προς διάσωση του Ντουμπάι, η συμφωνία της Citigroup για την αποπληρωμή του αμερικανικού δημοσίου και το ενεργειακό deal της ExxonMobil, στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η παρέμβαση του Αμπού Ντάμπι προς διάσωση του Ντουμπάι, η συμφωνία της Citi για την αποπληρωμή του αμερικανικού δημοσίου και το ενεργειακό deal της ExxonMobil ωθούν υψηλότερα τις τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 10.471 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.112 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,53% στις 2.201 μονάδες.

Το Αμπού Ντάμπι έκανε κινήσεις «αξίας» 10 δισ. δολαρίων προς όφελος της Dubai World, στηρίζοντας σε ανάκαμψη από νωρίς όλες τις διεθνείς αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 1,01% στις 5.314 μονάδες, ο DAX 0,79% στις 5.801 μονάδες, ενώ ο CAC 0,53% στις 3.823 μονάδες.

Στη συνέχεια, η Citigroup (-2,3%) ανακοίνωσε ότι θα ξεχρεώσει 20 δισ. δολ. από τα κεφάλαια τα οποία έχει λάβει από το αμερικανικό κράτος για να στηριχθεί κατά την διάρκεια της κρίσης.

Επιπλέον, η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την XTO Energy προς 41 δισ. δολάρια.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Sun Microsystems αντιδρά με άνοδο 10% στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «ευλογήσει» τελικά την εξαγορά της από την Oracle.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v