Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό 14 μηνών η Wall Street

Η παρέμβαση του Abu Dhabi για τη διάσωση της Dubai World και η απόφαση της Citigroup να αποπληρώσει το χρέος της στο αμερικανικό δημόσιο, ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες της Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Η παρέμβαση του Abu Dhabi για τη διάσωση της Dubai World, η πρόθεση της Citigroup να αποπληρώσει το χρέος της στο αμερικανικό δημόσιο καθώς και το ενεργειακό deal της Exxon Mobil τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Abu Dhabi ότι θα στηρίξει οικονομικά -με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων- την επενδυτική εταιρία Dubai World καθησύχασε τις αμερικανικές αλλά και ευρωπαϊκές τραπεζικές ανησυχίες για το μέλλον των κεφαλαίων τους στην περιοχή.

Παράλληλα, μόνο θετική κρίνεται από τους αναλυτές η απόφαση της Citigroup να προχωρήσει στην αποπληρωμή των 20 δισ. δολαρίων που έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση την περίοδο της κρίσης.

Επιπλέον, η εξαγορά ύψους 41 δισ. δολαρίων της XTO Energy από τον ενεργειακό κολοσσό Exxon Mobil αποδεικνύει έμπρακτα ότι υπάρχει σημαντική επιχειρηματική κινητικότητα στη Wall Street.

Ωστόσο οι θετικές ειδήσεις δεν κατάφεραν να οδηγήσουν σε ευρεία άνοδο τους δείκτες στη Wall Street καθώς αναμένονται με ενδιαφέρον οι αποφάσεις από τη διήμερη συνάντηση των στελεχών της Fed.

Παράλληλα με ανάλογο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις πιέσεις του προέδρου Obama προς τους τραπεζίτες ώστε να ανοίξει η κάνουλα των χορηγήσεων προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οριακή άνοδος 0,3% για τον τραπεζικό δείκτη KBW, με τη μετοχή της Citigroup να υποχωρεί 6%, ενώ ενισχύθηκαν οι τίτλοι των JP Morgan και Wells Fargo 2,3% και 0,9% αντίστοιχα. Σχεδόν αμετάβλητη η μετοχή της Bank of America.

Πτώση 0,8% για τη μετοχή της Chevron και 4,6% για την Εxxon Mobil.

Απώλειες 0,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 69,61 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε 1% στα 24,26 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με άνοδο 3,7% στα 5,29 δολάρια. Πτώση 2,4% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,66 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 10.501,05 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,7% στις 1.114,11 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,99% στις 2.212,10 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 5.315 μονάδες με άνοδο 1,02%, ο DAX 0,8% στις 5.802 μονάδες, ενώ ο CAC 0,84% στις 2.169 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v