Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street μετά την Fed

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά. Σε υψηλό μηνός έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα των βασικών δεικτών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά.

Τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας, καθώς και η εύρωστη ανάκαμψη των ευρωαγορών με τραπεζική στήριξη, συμβάλλουν στις ανοδικές τάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 10.474 μονάδες, ο  S&P με κέρδη 0,48% στις 1.113 μονάδες και ο Nasdaq με άνοδο 0,5% στις 2.212 μονάδες. 

Η Federal Reserve, κράτησε το βασικό επιτόκιο στο 0% με 0,25% και να αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια για αρκετό διάστημα.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας αύξησε τα επιτοκια κατά 0,25 μονάδες στο 1,75%, αιφνιδιάζοντας τους περισσότερους αναλυτές με την δεύτερη επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής σε τρεις μήνες. Οι αποφάσεις της πλούσιας Νορβηγίας στην πιστωτική πολιτική, θεωρούνται προπομπός των τάσεων των υπολοίπων εύπορων οικονομιών του πλανήτη.

Τα μηνύματα από το στατιστικό μέτωπο, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τουλάχιστον δεν περιείχαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε με ποσοστό 0,4% μηνιαίως, εντός των προβλέψεων, ενώ το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε ελαφρώς. Τα στοιχεία για την αγορά οικοδομής διαμορφώθηκαν επίσης των προβλέψεων.

Η μετοχή της ADM εκτινάσσεται 5% μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής των ΗΠΑ να καταθέσει προσφυγή κατά της Intel (-0,7%) για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά.

Η Adobe Systems ενισχύεται 1,5% με την ικανοποιητική πρόβλεψη πωλήσεων α΄τριμήνου.

Η Joy Global κερδίζει 2,5% κατόπιν ανακοίνωσης κερδών τριμήνου καλύτερων των αναμενόμενων.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικράτησαν τα θετικά πρόσημα και ο δείκτης Eurofirst έκλεισε με άνοδο 1,1% στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός, χάρη κυρίως στις τράπεζες, που ανακάμπτουν αισθητά κατόπιν της φήμης ότι θα δοθεί παράταση στην εφαρμογή των νέων κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας της «Βασιλείας.»

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,5%, ο DAX 1,46%, ενώ ο CAC 0,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v