Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδρίαση μεταβλητότητας στη Wall Street

Συνεδρίαση με μικτά, μεταβαλλόμενα πρόσημα στην αμερικανική αγορά, καθώς η λήξη futures και options συνδυάζεται με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών εξαιτίας της εορταστικής περιόδου και δημιουργούν έντονη μεταβλητότητα.

Συνεδρίαση με μικτά πρόσημα στη Wall Street, καθώς η λήξη futures και options συνδυάζεται με ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών εξαιτίας της εορταστικής περιόδου και δημιουργούν μεταβλητότητα.

Μετά από θετικό άνοιγμα, στον απόηχο των καλών αποτελεσμάτων και προβλέψεων από την Oracle, την Research In Motion και την Nike, οι βασικοί δείκτες εμφανίζουν αυτή την ώρα μικτή εικόνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 10.291 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,08% στις 1.097 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,75% στις 2.196 μονάδες.

Η ανάκαμψη του δολαρίου δημιούργησε πιέσεις, κυρίως στους μεγάλους Αμερικανούς εξαγωγείς. Το αμερικανικό νόμισμα ανέκαμψε αισθητά κατόπιν φημών για γεωπολιτικά προβλήματα στο Πακιστάν ή στο Ιράν. Οι φήμες δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσαφηνιστεί.

Η μεταβλητότητα αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς εκπνέουν καίρια συμβόλαια futures και options.

Ενδιαφέρον προσελκύει και η κλιματική σύνοδος της Κοπεγχάγης, όπου αναζητείται συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Bank of Japan το πρωί κράτησε τα επιτόκια αμετάβλητα, αλλά πάντως οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η Boeing υποχωρεί 1,22% μετά την διακοπή των συνομιλιών με την Ryanair για την αγορά 200 αεροσκαφών από τον αμερικανικό κολοσσό. Η μετοχή της Ryanair ενισχύεται 4%.

Τα αποτελέσματα της Oracle, αλλά και της Research In Motion και της Nike επιτείνουν τις ελπίδες ότι οι επιχειρήσεις θα κατορθώσουν να καταθέσουν κερδοφορία το επόμενο έτος.

Η Research In Motion εκτινάσσεται 11% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών γ΄τριμήνου 59%, η Oracle 5% με την αύξηση κερδών 12% και η Nike ενισχύεται 1,98%.

Η θετική εικόνα που επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανατράπηκε λίγο πριν το κλείσιμο εξαιτίας πιέσεων στις τράπεζες και ο δείκτης FTSE τερμάτισε με απώλειες 0,25% στις 5.204 μονάδες, ο DAX 0,11% χαμηλότερα στις 5.837 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,78% στις 3.800 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v