Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.: Μειώθηκε 12% το αγροτικό εισόδημα φέτος

Το εισόδημα των αγροτών της Ε.Έ. μειώθηκε με το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκαετίας φέτος, καθώς η οικονομική ύφεση έπληξε τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και την παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ε.Ε.: Μειώθηκε 12% το αγροτικό εισόδημα φέτος
Το εισόδημα των αγροτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκε με το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκαετίας φέτος, καθώς η οικονομική ύφεση έπληξε τις τιμές των αγροτικών προϊόντων και την παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Το πραγματικό αγροτικό εισόδημα ανά εργαζόμενο στην κοινότητα των 27 εθνών διολίσθησε 12,2% κατόπιν πτώσης 2,5% στο προηγούμενο έτος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από το 2001 σε πραγματικούς όρους.

Η επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., Marianne Fischer Boel, δήλωσε ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν την ανάγκη για σθεναρή αγροτική πολιτική από την Ε.Ε. και συνέχιση της άμεσης επιδότησης τςων αγροτών.

Οι άμεσες επιδοτήσεις της κοινότητας προς τον αγροτικό πληθυσμό καταρτίζουν το ένα τρίτο περίπου του εισοδήματός του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το εισόδημα ανά εργαζόμενο μειώθηκε σε 22 χώρες και αυξήθηκε σε πέντε.

Στην Ουγγαρία εμφανίστηκε η μεγαλύτερη πτώση, 35,6%, ενώ το εισόδημα των Βρετανών αγροτών αυξήθηκε 14,3%. Στη Γαλλία το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε 19,8% ενώ στη Γερμανία 21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v