Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Εορταστική" άνοδος στη Wall Street

Ανοδική κίνηση στην αμερικανική αγορά, χωρίς έντονες μεταβολές, καθώς η "εορταστική" μείωση του όγκου συναλλαγών αλλά και τα κέρδη άνω του 1% στις ευρωαγορές συμβάλλουν στη διατήρηση της θετικής τάσης.

Ανοδική κίνηση στην αμερικανική αγορά, χωρίς έντονες μεταβολές, καθώς η "εορταστική" μείωση του όγκου συναλλαγών αλλά και τα κέρδη των ευρωαγορών συμβάλλουν στη διατήρηση της θετικής τάσης.

Την Παρασκευή, η Wall κινήθηκε οριακά υψηλότερα, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ξεχωρίζει, εν μέσω θετικών ανακοινώσεων κερδών από Research In Motion και Oracle. 

Σήμερα, στο επίκεντρο βρίσκονται οι θετικές αναλύσεις για εταιρίες του Dow Jones, χωρίς ιδιαίτερη ειδησεογραφία από το μακροοικονομικό μέτωπο. Κέρδη εμφανίζει ο τίτλο της Intel μετά την αναβάθμση από Barclays Capital, καθώς και η Alcoa μετά από αναβάθμιση σύστασης τόσο από τη Barclays όσο και από τη Morgan Stanley. 

Εν τω μεταξύ, σε έκθεσή της η Merrill Lynch αναφέρει ότι ο αμερικανός καταναλωτής "κράτησε καλύτερα" από ότι περίμεναν πολλοί, εν μέσω υψηλής ανεργίας, "σφιχτής" χρηματοδότησης και πιεσμένων αξιών σε μετοχές και ομόλογα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,71% στις 10,402 μονάδες, ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,96% στις 2.233 μονάδες ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,97% στις 1.113 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 1,29% στις 5.263 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται στις 5.878 μονάδες με άνοδο 0,8% ενώ ο CAC 30 στο Παρίσι κερδίζει 1,12% στις 3.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v