Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοχλός ανόδου τα "deals" στη Wall Street

Τα επιχειρηματικά "deals" σε συνδυασμό με μια σειρά αναβαθμίσεων μετοχικών τίτλων, τόνωσαν εν μέσω εορτών το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Σημαντικά κέρδη για τον κλάδο της υγείας. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Τα επιχειρηματικά "deals' σε συνδυασμό με μια σειρά αναβαθμίσεων μετοχικών τίτλων, τόνωσαν εν μέσω εορτών το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall. Σημαντικά κέρδη για τον κλάδο της υγείας.

Αναλυτικά, η συμφωνία σύμπραξης ύψους 10,8 δισ. δολαρίων της Alcoa με μεταλλευτική εταιρία της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ισχυρός όμιλος αλουμινίου στην περιοχή, ώθησε τον τίτλο υψηλότερα κατά 8%.

Παράλληλα, η αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από τη Morgan Stanley διατήρησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημαντικά κέρδη και για τον κλάδο της υγείας μετά την πρώτη νίκη, έγκριση από την αμερικανική γερουσία των ρυθμίσεων Obama – ρυθμίσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Κέρδη για τους ιατροφαρμακευτικούς τίτλους με τη μετοχή της Cigna να ενισχύεται 4,3%, η Αetna με άνοδο 4% και 1,8% για την UnitedHealth Group.

Επιπλέον, η στροφή των επενδυτών στον κλάδο της υγείας βασίστηκε και στην ανακοίνωση της γαλλικής Sanofi- Aventis, σύμφωνα με την οποία, προχωρά στην εξαγορά ύψους 1,9 δισ. δολαρίων της φαρμακοβιομηχανίας Chattanooga. Σημειώνεται ότι η παραπάνω εξαγορά θα δημιουργήσει τον πέμπτο μεγαλύτερο όμιλο κατασκευής φαρμάκων, παγκοσμίως.

Κέρδη και για τον τεχνολογικό κλάδο μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της Intel σε “Overweight” από τη Barclays Capital. Άνοδος 3% για τον τίτλο.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή λόγω της εορτής των Χριστουγέννων ενώ τη Πέμπτη θα ολοκληρώσει νωρίς τις συναλλαγές του.

Πτώση 0,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 72,73 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της ενισχύθηκε 1,1% στα 22,77 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 0,37% στα 4,89 δολάρια. Απώλειες 0,1% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,40 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,82% στις 10.414,07 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,05% στις 1.114,04 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,17% στις 2.237,66 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 με άνοδο 1,87% στις 5.293,99 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DΑΧ 30 με κέρδη 1,7% στις 5.930,53 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 2,05% στις 3.872,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v