Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street, παραμένοντας κοντά σε υψηλά 2009 με τους αναλυτές να αναμένουν να  επιβεβαιωθεί η  "παραδοσιακή" ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων του έτους –το αποκαλούμενο year-end rally.

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street, παραμένοντας κοντά σε υψηλά 2009 με τους αναλυτές να αναμένουν να επιβεβαιωθεί η "παραδοσιακή" ανοδική πορεία των τελευταίων συνεδριάσεων του έτους –το αποκαλούμενο year-end rally.

Η επίδραση των μακροοικονομικών ανακοινώσεων είναι μικτή, με τον δείκτη τιμών κατοικιών σε 20 μητροπόλεις να παραμένει αμετάβλητος, αλλά την καταναλωτική εμπιστοσύνη να ενισχύεται σε υψηλά 3 μηνών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στιις 10.556 μονάδες, ο S&P με οριακή πτώση 0,1% στις 1.126 μονάδες, ο Nasdaq χαμηλότερα 0,15% στις 2.287 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε σε προ Lehman Brothers επίπεδα, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κερδίζει περί το 3% στην σημερινή συνεδρίαση εχοντας ενισχυθεί 32% στο σύνολο του 2009 και σχεδόν 75% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Οι σημερινές συνεδριάσεις παραμένουν ρηχές σε όγκους συναλλαγών, καθώς αρκετοί επενδυτές απουσιάζουν λόγω των εορτών και πολλοί περισσότεροι αποφεύγουν κινήσεις που θα διακυβεύσουν το ετήσιο κλείσιμο των χαρτοφυλακίων τους.

Πάντως, η διάθεση για ρίσκο παραμένει κυρίαρχη και το δολάριο υποχωρεί ενώ το ευρώ και άλλα υψηλής απόδοσης νομίσματα ενισχύονται.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, με την τιμή του χαλκού να ενισχύεται 2,8%, του ψευδάργυρου να αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008 και του κασσίτερου να σημειώνει υψηλό 14 μηνών.

Η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 0,19% στα 78,92 δολάρια ανά βαρέλι αγγίζοντας υψηλό πέντε εβδομάδων.

Ετσι, σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές εταιριών φυσικών πόρων.

Στον αντίποδα, πιέσεις εκδηλώνονται στις τεχνολογικές μετοχές, λόγω ρευστοποιήσεων μετά τα πρόσφατα ράλι τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v