Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Wall πριν το Q4 της Alcoa

Παύση, μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας εκδηλώνεται στη Wall, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται με νευρικότητα για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου. Ανοδος στις ευρωαγορές.

Παύση, μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας εκδηλώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται με νευρικότητα για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου.

Η Alcoa ανοίγει σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, τον «χορό» του Q4, ανακοινώνοντας τα μεγέθη της.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κολοσσός του αλουμινίου θα ανακοινώσει κέρδη, έναντι απωλειών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σε γενικότερες γραμμές, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εταιρίες που καταρτίζουν τον δείκτη S&P 500 θα ανακοινώσουν κερδοφορία στο δ΄τρίμηνο 2009, μετά από εννέα συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα.

Η μετοχή της Alcoa ενισχύεται 1,7%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης η Intel και η JPMorgan Chase, από τα blue chips, μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα με κέρδη 0,17% στις 10.636 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,08% στις 1.145 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,38% στις 2.308 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν σε υψηλότερα επίπεδα, με ώθηση από τα κέρδη των διεθνών χρηματιστηρίων, που με τη σειρά τους ενισχύθηκαν από την σημαντική ανάκαμψη σε μέταλλα και ενέργεια την οποία προκάλεσε η Κίνα.

Η Procter & Gamble υποχωρεί 1,8% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της εξαιτίας του ανοίγματος στην Βενεζουέλα, όπου αποφασίστηκε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κάδο, μετά τα πρόσφατα κέρδη, με πτώση 1% για την Apple και 1,3% για την IBM.

Η Chevron κερδίζει 1,6% κατόπιν αναβάθμισης από την Citi.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,07%, ο DAX 0,05% υψηλότερα, ενώ ο CAC με πτώση 0,05%.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση 55,9% στις εμπορικές εισαγωγές Δεκεμβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η κινεζική αγορά αυτοκινήτων ξεπέρασε σε μεγεθος την αμερικανική.

Οι κινεζικές ανακοινώσεις συνέχισαν να τροφοδοτούν την θεαματική ανάκαμψη των εμπορευμάτων, με τον χαλκό να ενισχύεται 2,8% και το αλουμίνιο 3,2%.

Η τιμή του πετρελαίου, ωθούμενη και από την παγωνιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ξεπέρασε τα 83 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v