Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στην Wall Street

Η αναπάντεχα δυσοίωνη στατιστική εικόνα από την απασχόληση ασκεί πιέσεις στον Dow και τον S&P, αλλά ο τεχνολογικός Nasdaq αποκομίζει κέρδη χάρη στην αισθητή άνοδο των βιοτεχνολογικών εταιριών.

Η αναπάντεχα δυσοίωνη στατιστική εικόνα από την απασχόληση ασκεί πιέσεις στον Dow και τον S&P στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται υψηλότερα χάρη στην αισθητή άνοδο των βιοτεχνολογικών εταιριών.

Η ανακοίνωση περαιτέρω περικοπών θέσεων στην αμερικανική προκάλεσε απογοήτευση, αφού οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η «αιμορραγία» στην απασχόληση επιτέλους σταμάτησε μετά από δύο χρόνια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 10.577 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.141 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,4% στις 2.309 μονάδες. Στην Ευρώπη ο FTSE έκλεισε 0,55%, ο DAX 0,42%, ο CAC 0,06.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 85.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο. Συνολικά μέσα στο 2009, 4,2 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν άνεργοι. Από την αρχή της κρίσης πριν δύο χρόνια, τα μισθολόγια στην αμερικανική αγορά εργασίας μειώθηκαν κατά 7,3 εκατομμύρια.

Η οικονομία «συνεχίζει να κάνει τρία βήματα μπροστά και δύο πίσω,» αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές στο πρακτορείο Reuters.

Πτωτικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, μετά την κίνηση της Citigroup να υποβαθμίσει τις προβλέψεις κερδών δ΄τριμήνου για τις τράπεζες Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan.

Στον αντίποδα, κέρδη 3,8% αποκομίζει η μετοχή της Genzyme, ενώ το ADR της ισραηλινής Teva ενισχύεται 2,5% κατόπιν διπλασιασμού του στόχου κερδών 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v