Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοητεύτηκε η Wall Street με την ανεργία

Απογοήτευση προκάλεσε η ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, αφού οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η «αιμορραγία» στην απασχόληση επιτέλους σταμάτησε. Συγκρατημένη πτώση σε Wall Street και ευρωαγορές

Απογοήτευση προκάλεσε η ανακοίνωση περαιτέρω περικοπών θέσεων στην αμερικανική αγορά εργασίας, αφού οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η «αιμορραγία» στην απασχόληση επιτέλους σταμάτησε μετά από δύο χρόνια.

Τόσο οι αγορές παραγώγων στο αμερικανικό χρηματιστήριο όσο και οι ευρωαγορές «γύρισαν» σε πτώση μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,27% στις 10.577 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,18% στις 2.296 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE υποχωρεί 0,55%, ο DAX 0,42%, ο CAC 0,06.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι έγιναν 85.000 περικοπές θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο.

Συνολικά μέσα στο 2009, 4,2 εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν άνεργοι. Από την αρχή της κρίσης πριν δύο χρόνια, τα μισθολόγια στην αμερικανική αγορά εργασίας μειώθηκαν κατά 7,3 εκατομμύρια.

Η οικονομία «συνεχίζει να κάνει τρία βήματα μπροστά και δύο πίσω,» αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές στο πρακτορείο Reuters.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Citigroup υποβάθμισε τους στόχους δ΄τριμήνου για τις τράπεζες Goldman Sachs, Morgan Stanleyi, JPMorgan.

Η ExxonMobil παρουσιάζει κινητικότητα καθώς φημολογείται ότι επιζητεί συμβόλαιο εξόρυξης στην Αρκτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v