Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall Street περιμένοντας την Alcoa

Η αναρρίχηση-ρεκόρ των κινεζικών εισαγωγών προσφέρει καύσιμα στην άνοδο μετοχών και εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές. Σταθεροποιητική εικόνα στη Wall Street, εν αναμονή της Alcoa.

Η αναρρίχηση των κινεζικών εισαγωγών σε επίπεδα ρεκόρ προσφέρει «καύσιμα» στην ανοδική πορεία μετοχών και εμπορευμάτων στις διεθνείς αγορές.

Οι επενδυτές στη Wall Street προετοιμάζονται για την έναρξη της περιόδου δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου, με την Alcoa να ανακοινώνει μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης, τα μεγέθη της.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κολοσσός του αλουμινίου θα ανακοινώσει κέρδη, έναντι απωλειών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Γενικότερα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εταιρίες που καταρτίζουν τον δείκτη S&P 500 θα ανακοινώσουν κερδοφορία στο δ΄τρίμηνο 2009, μετά από εννέα συνεχόμενα ζημιογόνα τρίμηνα.

Η Alcoa ενισχύεται 1,7%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης η Intel και η JPMorgan Chase, από τα blue chips, μέσα στην εβδομάδα.

Η Procter & Gamble υποχωρεί 1,8% μετά την υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της εξαιτίας του ανοίγματος στην Βενεζουέλα, όπου αποφασίστηκε υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Μετά από ήπια θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα αμετάβλητος στις 10.618 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,03% στις 1.145 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 2.309 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,8% και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 5.566 μονάδες, ο DAX 0,61% στις 6.074 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,58% στις 4.068 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε αύξηση 55,9% στις εμπορικές εισαγωγές Δεκεμβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η κινεζική αγορά αυτοκινήτων ξεπέρασε σε μεγεθος την αμερικανική.

Οι κινεζικές ανακοινώσεις συνέχισαν να τροφοδοτούν την θεαματική ανάκαμψη των εμπορευμάτων, με τον χαλκό να ενισχύεται 2,8% και το αλουμίνιο 3,2%.

Η τιμή του πετρελαίου, ωθούμενη και από την παγωνιά σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενισχύεται 1,5% στα 83,95 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v