Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανυπολόγιστη ζημιά στα πορτοκάλια της Φλόριντα

Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που έχει προκαλέσει ο παγετός στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Φλόριντα, που παράγει το 40% του χυμού πορτοκαλιού στον πλανήτη.

Ανυπολόγιστη ζημιά στα πορτοκάλια της Φλόριντα
Ανυπολόγιστη είναι η ζημιά που έχει προκαλέσει ο παγετός στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Φλόριντα, που είναι από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη.

Η πολυήμερη παγωνιά έχει προκαλέσει ποικίλες ζημιές στα δένδρα και δεν είναι δυνατόν ακόμη να αποτιμηθεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής.

Σε κάποιες καλλιέργειες υπάρχει ακόμη δυνατότητα να συλλεχθούν τα φρούτα για εκχύμωση, όμως άλλοι παραγωγοί φοβούνται ότι η παγωνιά θα καταστρέψει πλήρως όχι μόνο την φετινή σοδειά, αλλά και την δυνατότητα των δένδρων να ανθοφορήσουν στην επόμενη σεζόν.

Η Φλόριντα παράγει πάνω από τα τρία τέταρτα της παραγωγής πορτοκαλιών των ΗΠΑ, η οποία ανέρχεται σε αξία στα 9,3 δισ. δολ. Η παραγωγή της Φλόριντα αντιστοιχεί επίσης στο 40% της παγκόσμιας προσφοράς χυμού πορτοκάλι.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει κατακόρυφη άνοδο στις τιμές του χυμού πορτοκαλιού στο αμερικανικό χρηματιστηριο. Το συμβόλαιο του προϊόντος κέρδισε 7,1% την περασμένη εβδομάδα στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v