Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ανοδική αντίδραση στη Wall Street

Ηπια ανοδική αντίδραση επικρατεί στη Wall, με όλα τα βλέματα στην συνέχιση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου και δη στην Intel και την J.P. Morgan, που ανακοινώνουν στα τέλη της εβδομάδας.

Ηπιες διακυμάνσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλο το ενδιαφέρον στραμμένο στην συνέχιση της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου, μετά το δυσμενές ξεκίνημα στις αρχές της εβδομάδας. 

H κίνηση των βασικών δεικτών είναι θετική, ως αντίδραση στις σημαντικές προηγούμενες απώλειες. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 10.652 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.138 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,39% στις 2.291 μονάδες.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Alcoa και οι προειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα της Chevron και της Electronic Arts συνέβαλαν σε έντονες πιέσεις στην Wall Street στην χθεσινή συνεδρίαση.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην ανακοίνωση της Intel την Πέμπτη και της J.P. Morgan Chase την Παρασκευή, που θεωρούνται αρκετά σημαντικότερα για την οικονομία και τις αγορές.

Η Google εμφανίζει σημαντικές απώλειες, μετά την ανακοίνωση ότι μελετά έξοδο από την αγορά της Κίνας εξαιτίας επιθέσεων χάκερς στο σύστημά της.

Στον αντίποδα η Kraft Foods κερδίζει 2,08% μετά την αναβάθμιση των στόχων κερδών ανά μετοχή.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης τίθεται και η δημοσιοποίηση του beige book, της έκθεσης της κεντρικής τράπεζας για την οικονομία και τις αγορές.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατούν ήπια θετικές τάσεις, με τα κέρδη των επιχειρήσεων μεταλλευμάτων να υπερκαλύπτουν την αδυναμία του τραπεζικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,14%, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,4%, και ο CAC 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v