Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alcoa απογοήτευσε την Wall Street

Την πρώτη σημαντική πτώση του 2010 σημειώνει η Wall Street, υπό το βάρος της απογοήτευσης της Alcoa, της μεγάλης αύξησης στο εμπορικό έλλειμμα και των κινήσεων συγκράτησης του δανεισμού από την Κίνα.

Την πρώτη σημαντική πτώση του 2010 σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά δυσμενείς εξελίξεις επιβαρύνουν τις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η εταιρία Alcoa που παραδοσιακά «ανοίγει το χορό» των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων ΗΠΑ και Ευρώπης, απογοήτευσε τους αναλυτές με τα κέρδη δ΄τριμήνου.
 
Τις κακές διαθέσεις των επενδυτών επιδείνωσε η Chevron που προειδοποίησε για μείωση κερδών.

Η ανακοίνωση μεγάλης αύξησης στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ επέτεινε τις πιέσεις στην Wall Street.

Οι επενδυτικές διαθέσεις διαμορφώθηκαν δυσμενείς από το πρωί, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα επιβάλλει μέτρα συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,78% στις 10.580 μονάδες, ο S&P 1,2% στις 1.132 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,5% στις 2.275 μονάδες.

Ο αμερικανικός κολοσσός του αλουμινίου Alcoa εμφανίζει πτώση 8,4% μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, με τα οποία και ξεκίνησε επισήμως η περίοδος ανακοίνωσης χρήσης των μεγάλων ν.

Αναλόγως και η Electronic Arts βουλιάζει 9,7% καθως τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η Chevron υποχωρεί 1,6% μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη δ΄τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από του γ΄τριμήνου.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Tiffany & Co. καταγράφει ράλι μετά την ανακοίνωση βελτίωσης κερδών και αναβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Η Κίνα προχώρησε –πρόωρα σχετικά με τις προβλέψεις- σε συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης, αυξάνοντας το πλαφόν των δεσμευμένων αποθεματικών των τραπεζών του έθνους, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2008.

Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, τις οποίες επέτεινε η φημολογία για επιβολή πρόσθετου φόρου σε αμερικανικές τράπεζες οι οποίες έχουν λάβει κρατική βοήθεια.

Πιέσεις επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,74%, ο DAX 1,6% χαμηλότερα, ο CAC με απώλειες 1,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v