Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικές διαθέσεις Wall λόγω Alcoa, ελλείμματος

Αρνητικές διαθέσεις επικρατούν στη Wall, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στο εμπορικό έλλειμμα, της κακής αρχής της Alcoa στο Q4, την προειδοποίηση της Chevron και την πιστωτική συγκράτηση στην Κίνα.

Ιδιαίτερα κακές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, της κακής αρχής στο Q4 από την Alcoa, την προειδοποίηση της Chevron αλλά και η πρόωρη συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,62% στις 10.597 μονάδες, ο S&P 0,65% στις 1.139 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,73% στις 2.295 μονάδες.

Ο αμερικανικός κολοσσός του αλουμινίου Alcoa εμφανίζει πτώση σχεδόν 6% μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου, με τα οποία και ξεκίνησε επισήμως η περίοδος ανακοίνωσης χρήσης των μεγάλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Αναλόγως και η Electronic Arts βουλιάζειι 9,7% καθως τα αποτελέσματά της απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η Chevron υποχωρεί 1,6% μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη δ΄τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από του γ΄τριμήνου.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Tiffany & Co. καταγράφει ράλι 3,4% μετά την ανακοίνωση βελτίωσης κερδών και αναβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Η Κίνα προχώρησε –πρόωρα σχετικά με τις προβλέψεις- σε συγκράτηση της πιστωτικής επέκτασης, αυξάνοντας το πλαφόν των δεσμευμένων αποθεματικών των τραπεζών του έθνους, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο 2008.

Η ανακοίνωση προκαλεί έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, τις οποίες επιτείνει η φημολογία για επιβολή πρόσθετου φόρου σε αμερικανικές τράπεζες οι οποίες έχουν λάβει κρατική βοήθεια.

Εντονες πιέσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να καταγράφει απώλειες 1,21%, τον DAX 1,7%, τον CAC 1,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v