Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι για τη Wall ισοζύγιο και Alcoa

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa σε συνδυασμό με την εκτίναξη του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου, πίεσαν χαμηλότερα τη Wall Street. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa σε συνδυασμό με την εκτίναξη του ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου, πίεσαν χαμηλότερα τη Wall Street. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Alcoa μάλλον κόπασαν τον αρχικό ενθουσιασμό επενδυτών και αναλυτών για την έναρξη ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου των εισηγμένων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Trust Capital Partners, Brian Battle, “η αγορά δεν προσγειώθηκε μόνο λόγω των αποτελεσμάτων της Alcoa αλλά και από τα μακροοικονομικά στοιχεία που οι επενδυτές αγνοούσαν –οικειοθελώς- εν όψει των εταιρικών αποτελεσμάτων και των υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων των αναλυτών”.

Παράλληλα, οι ανησυχίες για τα εταιρικά αποτελέσματα εντάθηκαν μετά και την προειδοποίηση από πλευράς Chevron ότι αναμένει τα μεγέθη δ’ τριμήνου να είναι σαφώς κατώτερα των αρχικών εκτιμήσεων λόγω της επιδείνωσης στα περιθώρια διύλισης.

Πιέσεις και για τον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την επιβολή ενός ειδικού τέλους στις τράπεζες με στόχο τη συγκέντρωση 120 δισ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης TARP.

Πτώση 3,5% για τη μετοχή της Citigroup, 3,7% για τη Bank of America, 2,9% για τη JP Morgan και 2,5% για τη Wells Fargo.

Απώλειες 11% για την Alcoa μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και πτώση 0,9% για τη Chevron μετά την προς τα κάτω αναπροσαρμογή των στόχων δ’ τριμήνου.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η αύξηση 9,7% στο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο ήταν ανώτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αναλυτικά το έλλειμμα εμπορικών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 36,4 δισ. δολάρια έναντι κοντά 34,6 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτικές διαθέσεις διαμορφώθηκαν δυσμενείς από το πρωί, διεθνώς, μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα επιβάλλει μέτρα συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης

Απώλειες 2% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 80,81 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,3% στα 23,34 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 4% στα 5,42 δολάρια. Απώλειες 2,33% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,56 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,35% στις 10.626,81 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,94% στις 1.136,21 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 1,3% στις 2.282,31 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,74% στις 5.497 μονάδες, ο DAX 1,61% στις 5.943 μονάδες, ενώ ο CAC 1,06% χαμηλότερα στις 4.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v