Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ:Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου 0,6%

Η βιομηχανική παραγωγή της Αμερικής αυξήθηκε ήπια 0,6% τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω της παραγωγής των κοινωφελών επιχειρήσεων, ενώ ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος παρέμεινε σταθερός.

ΗΠΑ:Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής Δεκεμβρίου 0,6%
Η βιομηχανική παραγωγή της Αμερικής αυξήθηκε 0,6% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου του έθνους.

Το ποσοστό της αξιοποίησης της παραγωγικής δυνατότητας των αμερικανικών εργοστασίων ανήλθε στο 72% από 71,5% τον προηγούμενο μήνα.

Τα περισσότερα από τα κέρδη στην αύξηση της προσφοράς των βιομηχανιών αποδίδονται στις κοινωφελείς επιχειρήσεις, που αύξησαν την παραγωγή τους εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην αμερικανική ήπειρο.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων θα αυξηθεί 0,6%. Τον Νοέμβριο είχε εκδηλωθεί αύξηση 0,6% (αναθεωρημένο μέγεθος).

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση από την αμερικανική αγορά, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν, διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο 72,8, χαμηλότερα απ’όσο αναμενόταν σε εκτιμήσεις ιδιωτών οικονομολόγων.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα κλείσει στο 74.

Τον προηγούμενο μήνα, το βαρόμετρο του καταναλωτικού κλίματος είχε διαμορφωθεί στο 72,5.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v