Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος στην Wall περιμένοντας την Intel

Μικτές, περιορισμένες διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο εν αναμονή των αποτελεσμάτων του κολοσσού Intel. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μικτές, περιορισμένες διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο εν αναμονή των αποτελεσμάτων του κολοσσού Intel.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 10.708 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.147 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,35% στις 2.315 μονάδες.

Η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας είναι μικτή αλλά πάντως υπερισχύει κάπως η δυσμενής ανακοίνωση μείωσης των λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου. Σημαντικά αποτελέσματα αποκομίζει η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με οδηγό την Oracle (+2,2%) την οποία αναβάθμισε η Morgan Stanley.

Μικτή εμφάνιση έχει ο τραπεζικός κλάδος, ενώ οι μετοχές εμπορευμάτων κινούνται σε γενικές γραμμές πτωτικά, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama ανακοίνωσε επισήμως ότι θα προτείνει επιβολή ειδικού τέλους στις τράπεζες για να αποζημιωθούν οι φορολογούμενοι για την οικονομική βοήθεια που δόθηκε στον κλάδο.

Η Intel, που αποτελεί «βαρόμετρο» για τον τεχνολογικό κλάδο, προβλέπεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινης συνεδρίασης, αλλά οι αναλυτές φοβούνται ότι ίσως η χρηματιστηριακή να είναι αρνητική, εάν οι προοπτικές 2010 δεν είναι αρκετά ευοίωνες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια αρνητικά πρόσημα, αλλά η ανακοίνωση βελτίωσης στα εμπορικά αποθέματα επί δεύτερο μήνα και αύξησης στον δείκτη μεταποίησης Philli Fed, βοήθησε τους βασικούς δείκτες να κινηθούν με ελαφρά άνοδο στη συνέχεια.

Οι αρχικές στατιστικές ανακοινώσεις επεφύλασσαν δυσάρεστες ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία, με την νέα αιφνιδιαστική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και την μείωση των λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου.

Αρνητική επίδραση είχε και η ανακοίνωση πριν το άνοιγμα της αγοράς ότι οι κατασχέσεις ακινήτων αυξήθηκαν 21% στο 2009.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να κλείνει με άνοδο 0,45%, τον DAX 0,38%, ενώ τον CAC 0,37% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v