Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις στη Wall Street

Παύση πριν τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Intel κάνει η Wall. Μικτή επίδραση από τις, πολλές, στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας. Ηπια άνοδος μετά την αύξηση στα εμπορικά αποθέματα. 

Παύση πριν τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού Intel κάνουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο και καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας έχουν μικτή επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ήπια αρνητικά πρόσημα, αλλά η ανακοίνωση βελτίωσης στα εμπορικά αποθέματα επί δεύτερο μήνα και αύξησης στον δείκτη μεταποίησης Philli Fed, βοηθούν τους βασικούς δείκτες να κινηθούν με ελαφρά άνοδο στη συνέχεια.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 10.698 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.147 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,38% στις 2.316 μονάδες.

Η Intel, που αποτελεί «βαρόμετρο» για τον τεχνολογικό κλάδο, προβλέπεται να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Wall Street, όταν ανακοινώσει τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου μετά την ολοκλήρωση της σημερινης συνεδρίασης, αλλά οι αναλυτές φοβούνται ότι ίσως η χρηματιστηριακή να είναι αρνητική, εάν οι προοπτικές 2010 δεν είναι αρκετά ευοίωνες.

Στο επίκεντρο τίθεται ο κλάδος των χρηματοπιστωτικών μετοχών, καθώς αναμένεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama να προτείνει επιβολή ειδικού τέλους στις τράπεζες για να αποζημιωθούν οι φορολογούμενοι για την οικονομική βοήθεια που δόθηκε στον κλάδο.

Η Google παραμένει δραστήρια, μετά την δήλωσή της ότι θα αποχωρήσει από την Κίνα εξαιτίας επιθέσεων χάκερς.

Οι αρχικές στατιστικές ανακοινώσεις επεφύλασσαν δυσάρεστες ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία, με την νέα αιφνιδιαστική αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και την μείωση των λιανικών πωλήσεων Δεκεμβρίου.

Αρνητική επίδραση είχε και η νωρίτερη ανακοίνωση ότι οι κατασχέσεις ακινήτων αυξήθηκαν 21% στο 2009.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί ανεπαίσθητα, και τους DAX και CAC να εμφανίζουν ήπια άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v