Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Beige Book τόνωσε τη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια από τη Beige Book για την αμερικανική οικονομία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικοί τίτλοι. Πιέσεις στον κλάδο της ενέργειας. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Άνοδος στη Wall Street μετά τα ενθαρρυντικά σχόλια από τη Beige Book για την αμερικανική οικονομία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικοί τίτλοι. Πιέσεις στον κλάδο της ενέργειας.

Αναλυτικά, η Fed αναφέρει στη Beige Book ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι καταναλωτικές δαπάνες κατά την εορταστική περίοδο ήταν αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Ωστόσο σημειώνει ότι η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη.

Στον τεχνολογικό κλάδο, η μετοχή της Google υποχώρησε 0,9% μετά από ανακοίνωση της διοίκησης ότι ενδέχεται να αποσυρθεί από την κινεζική αγορά εξαιτίας μιας σειράς παραβιάσεων στα e-mail ακτιβιστών από την κινεζική κυβέρνηση.

Επιπλέον, η απρόσμενη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ στα 3,7 εκατ. βαρέλια, ώθησε χαμηλότερα την τιμή του αργού στις διεθνής αγορές με τις μετοχές των Chevron και Exxon Mobil να σημειώνουν απώλειες 0,6% και 0,3% αντίστοιχα.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η κατάθεση των Διευθυνοντων Συμβούλων των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων των ΗΠΑ στο Κογκρέσο προκειμένου να βρεθούν τα αίτια που οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κρίση καθώς και τα μέτρα τα οποία θα πρέπει θα πρέπει να ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογη κρίση.

Στην κατάθεσή του, ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, παραδέχτηκε ότι εκείνη την περίοδο οι τράπεζες ανέλαβαν υψηλό ρίσκο που τους οδήγησε σε λάθος αποφάσεις.

Κέρδη 0,6% για τη μετοχή της Citigroup, 2,2% για τη Bank of America, 2,3% για τη JP Morgan και 0,6% για τη Goldman Sachs.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην ανακοίνωση της Intel την Πέμπτη και της J.P. Morgan Chase την Παρασκευή, που θεωρούνται αρκετά σημαντικά για την οικονομία και τις αγορές.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στα 91,8 δισ. δολάρια συμπληρώνοντας τον 15ο διαδοχικό μήνα ελλείμματος για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Απώλειες 1,3% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 79,78 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1,3% στα 23,54 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 3,5% στα 5,20 δολάρια. Κέρδη 5% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,9 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 10.680,77 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,83% στις 1.145,68 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 1,12% στις 2.307,90 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,45% χαμηλότερα στις 5.473 μονάδες, ο DAX 0,34% στις 5.963 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,02% στις 4.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v