Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall λόγω τραπεζών και στατιστικών

Τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου 2009 της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan προκαλούν έντονες πιέσεις στις τράπεζες και σε συνδυασμό με δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις, πίεσαν σε σημαντικές απώλειες τη Wall.

Τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου 2009 της αμερικανικής τράπεζας JPMorgan προκάλεσαν έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και σε συνδυασμό με δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις, πίεσαν σε σημαντικές απώλειες τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,99% στις 10.694 μονάδες, ο S&P 1,09% στις 1.135 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,18% στις 2.289 μονάδες.

Οι αμερικανικές πιέσεις μεταδόθηκαν στην Ευρώπη, που είχε ξεκινήσει με θετικά πρόσημα στον απόηχο των αποτελεσμάτων της Intel αλλά έκλεισε τελικώς με πτώση 0,6% του δείκτη FTSE, ενώ ο DAX έκλεισε με απώλειες 1,87% και ο CAC με απώλειες 1,52%.

Η J.P. Morgan Chase ανακοίνωσε κέρδη περισσότερα απ’όσα αναμένονταν, αλλά οι πιστωτικές ζημίες της παρέμειναν υψηλές και ο οίκος παρακατέθεσε σχεδόν 2 δισ. δολ. για να καλύψει ζημίες από καταναλωτικά δάνεια, καθώς ένας στους 10 Αμερικανούς είναι άνεργος.

Η ημέρα είναι πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις. Ανακοινώθηκε συγκρατημένος πληθωρισμού Δεκεμβρίου και ισχυροποίηση του δείκτη μεταποίησης Empire, ενώ τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή Δεκεμβρίου συντάχθηκαν με τις προβλέψεις.

Η JPMorgan είναι η πρώτη από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες που ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Η Goldman Sachs ανακοινώνει στις 21 Ιανουαρίου, η Citigroup στις 19 τρέχοντος, η Bank of America στις 20.

Η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί 2% στις αγορές παραγώγων, μετά τα αποτελέσματά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v